Het werkblad speelt een essentiële rol in je keuken. Het is een van de eerste zaken die in het oog springen en je voert er werkelijk alle kookhandelingen op uit. Maar hoe maak je nu de juiste keuze in het overgrote aanbod van keukenwerkbladen? Adrem Keukens licht de verschillende materiaalopties toe en staat je in de toonzaal bij met gepersonaliseerd advies.

De vereisten van werkbladen voor keukens

De keuze van het keukenwerkblad verschilt van persoon tot persoon. Voor elke behoefte en door specifieke karakteristieken is er telkens wel een ander werkblad aangewezen. Toch zijn er een aantal vereisten waaraan elk keukenblad hoort te voldoen. Het hoort zowel onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, duurzaam, hitte-, kras- als vlekbestendig te zijn. Bij Adrem Keukens kiezen we uitsluitend voor materialen die hieraan voldoen én in ieders budget passen.

Een overzicht van de verschillende werkbladen voor keukens

1300

Composiet werkbladen

Bij composiet werkbladen speelt de sterkte de hoofdrol. Dankzij de hoge hardheid en dichtheid is het materiaal waterdicht, krasbestendig en stootvast en kunnen bacteriën of schadelijke stoffen zich niet hechten of indringen. Door de immense sterkte rekt of krimpt composiet niet en gaat het werkblad in je keuken een leven lang mee.
Composiet kan je trouwens niet onderscheiden van echte natuursteen. Het is even zwaar, sterk, hard, duurzaam en verkrijgbaar in tal van kleuren die mooi aansluiten bij de rest van je interieur.

Granieten werkbladen

Een granieten werkblad in je keuken is het toppunt van luxe. Het is een volledig natuurlijk, keihard, krasbestendig, slijt- en stootvast materiaal dat er voor de rest van je leven onaangeroerd uit blijft zien.
De laatste jaren zijn grijze en zwarte graniet aan een sterke opmars bezig, omdat die de look van je strakke, moderne keuken echt af maken.

Keramiek werkbladen

Keramiek combineert zowat alle belangrijke vereisten voor een werkblad in de keuken. Het is extreem sterk, niet-poreus, kras-, slijt- en kleurvast, water- en vlekbestendig. Je kan het vergelijken met graniet, maar een keramiek werkblad is wel pakken lichter.
Keramiek is verkrijgbaar in tal van kleuren en motieven en slaagt erin zelfs roestig ijzer, beton en marmer te imiteren. Daarbovenop is het een uitstekend materiaal voor spoelbakken, waardoor je het over je volledige werkblad kan laten doorlopen, zonder naden.

1300

Dekton werkbladen

Ook Dekton is razend populair voor het werkblad van de keuken. Het kent een hoge sterkte, zet niet uit of krimpt niet, is niet-poreus, kras- en slijtvast, bevat geen hars en is dus zowel hitte- als uv-bestendig.
Dekton is dan wel een industrieel vervaardigde steensoort, het valt met het blote oog niet te onderscheiden van echte natuursteen. Dekton kan perfect de ‘aderen’ van natuursteen nabootsen die doorlopen op het oppervlak, in het volume en in de massa.

Werkbladen in blauwe hardsteen

Ook blauwe hardsteen wordt vaak gebruikt als werkblad in keukens. Het is een natuurlijk materiaal dat meteen een tijdloze en luxueuze uitstraling aan je keuken geeft. Bovendien wordt het ook vaak buiten toegepast, wat erop wijst dat keukenblad in blauwe hardsteen wel tegen een stootje kan.

Massief houten werkbladen

Niet alleen in houten keukens, maar ook in ecologische, Scandinavische, landelijke en moderne keukens zijn werkbladen in massief hout een uitstekende keuze. Zowel es, eik als beuk komen in tal van verschillende tinten en zijn mooi verenigbaar met meerdere interieurstijlen. Kies je voor hout dan kies je voor een organisch, levend product dat kan krimpen, uitzetten of verkleuren. Dat maakt massief hout net zo charmant. Begint je werkblad krassen te vertonen? Even opschuren met een schuurmachine en je werkblad ziet er weer als nieuw uit.

1214

Laminaat werkbladen

Laminaat werkbladen zijn enorm in trek, omdat ze beantwoorden aan alle verwachtingen van een keukenwerkblad en daarbovenop nog eens betaalbaar zijn. Ze zijn slijt- en stootvast en hebben een gesloten, niet-poreus oppervlak. Ze zijn eenvoudig te onderhouden en vuil en vocht trekken er amper in.
Laminaat komt in een waaier aan kleuren, motieven en structuren die er exact kunnen uitzien als hout, steen en beton. En door afwerkingsmogelijkheden in zowel glans als mat vind je gegarandeerd net dat laminaat werkblad dat perfect in jouw keuken past.

Volkern werkbladen

Een volkern werkblad in keukens is vergelijkbaar met een laminaat werkblad, maar bestaat uit meerdere lagen. Het materiaal wordt gewaardeerd voor zijn uitzonderlijke sterkte en is niet-poreus, zowel vocht- als hittebestendig en bestand tegen stoten, krassen en slijtage. Bovendien herstelt het zichzelf bij kleine beschadigingen.
Volkern komt in zeer dunne platen van slechts 12 mm dik. Daarom wordt het vaak geïntegreerd in strakke designkeukens.

Inox werkbladen

Inox werkbladen zijn gemeengoed geworden in professionele keukens door de vele voordelen. Net daarom vinden ze ook steeds meer hun weg naar residentiële keukens. Zo zijn ze ideaal voor intensief gebruik en kan je er gewoon je bloedhete potten en pannen op neerzetten. Het ultrasterke materiaal verkleurt niet of reageert niet op vocht, vuil, vet of zuur. Het is bovendien uiterst duurzaam en kan eenvoudig bewerkt of gerecycleerd worden.
Wil je je keuken van een industrieel tintje voorzien? Dan is een inox keukenwerkblad het overwegen waard. Het past perfect in een strak interieur en komt in zowel heel dunne als dikkere uitvoeringen. Net zoals in professionele keukens kan je trouwens je werkblad en spoelbak naadloos op elkaar laten aansluiten. Uiterst hygiënisch, maar net zo stijlvol!

Onze werkbladen in levenden lijve

Kleurstalen van onze keukenwerkbladen zien er in het echt natuurlijk een tikkeltje anders uit. Een bepaald materiaal levert bovendien uiteenlopende resultaten op in grotere oppervlaktes. In onze toonzalen krijg je de materialen en structuren van de werkbladen te zien met verschillende lichtinvallen in afgewerkte keukens. Op basis van de levensechte weergave kan je bepalen welk werkblad een must-have is voor jouw keuken.

Zwarte keuken
Landelijke keuken
moderne keuken