De voordelen van een keuken op maat – Zie jij de keuken ook als het hart van je huis? Dan wordt het tijd om de keuken alle aandacht te geven die het verdient. Hoe? Door een keuken op maat te kiezen: éxact volgens jouw wensen en die van je gezin. 

Dus als op den duur de tijd komt om je keuken opnieuw in te richten of te verbouwen, vergeet dan alledaagse ontwerpen en creëer iets op maat voor jezelf en de keuken waar jij van droomt. Waar moet je op letten als je een droomkeuken op maat realiseert? De lay-out van de keuken, de beste materialen die je wilt gebruiken en verschillende gadgets en keukenapparaten

Het prijskaartje van een maatkeuken kan sterk variëren, afhankelijk van welke materialen je graag wilt gebruiken. Onze Adrem-adviseurs gidsen je graag door deze beslissing met enkele van hun beste tips.

Een keuken op maat is een investering

Wanneer je investeert in een nieuwe keuken, wil je natuurlijk zo lang mogelijk van de keuken genieten, of je de keuken graag zelf wilt gaan gebruiken, of het vooral ziet als een investering om het huis te verkopen aan een hogere prijs.

Makelaars adviseren ervoor te zorgen dat de keuken is in een goede staat voordat je je huis op de markt te koop zet, net omdat het een van de eerste aspecten is waar potentiële kopers naar zullen kijken.

Dus als er plannen zijn om een van de kamers in huis te renoveren, kies dan voor de keuken! Als je niet van plan bent om je woning te verkopen, wil je een keuken die je niet snel zal vervelen, en een die net zo functioneel als mooi is. Dit maakt investeren in op maat gemaakte keukens in ieder geval een win-win situatie.

Een unieke keuken

Wanneer een keuken op maat wordt gemaakt, is het echt een uniek stuk. Terwijl anderen gebruik maken van een kant-en-klare keuken, kan jij alles volgens jouw eigen behoefte uitkiezen.

Stel je eens voor dat je elke functie van de keuken gebruikt zoals jij dat wilt, van de gootsteen tot de kasten, en van de voorraadkast tot het werkblad. Een op maat gemaakte keuken betekent dat je gebruik maakt van unieke onderdelen, ontworpen naar jouw persoonlijke smaak en met een exclusieve uitstraling. 

Wil jij graag een speciaal werkblad en helemaal zelf kunnen invullen hoe de keukenkastjes en het keukeneiland vormgegeven worden? Dan is een keuken op maat zeker iets voor jou.

Hoge kwaliteit

Zelfs voor mensen die geen oog hebben voor design, is het verschil tussen een kant-en-klare keuken en een op maat gemaakte keuken gemakkelijk te zien. Het verschil zit hem in de kleine details, maar ook in de grote kenmerken; het materiaal dat je gebruikt voor een keuken op maat onderscheidt zich van de kant-en-klare keukens die je gewend bent te zien.

Of het nu gaat om de betegeling, de duurzaamheid en kleur van de kasten, of de elegantie en gladheid van een marmeren aanrecht, er is geen twijfel over mogelijk dat de kwaliteit van je keuken allesbehalve standaard zal zijn.

Superieur vakmanschap

Je kan overal zoeken, maar het vakmanschap dat bij op maat ontworpen keukens komt kijken zult u waarschijnlijk nooit terugvinden in standaard keukens, zeker niet als het gaat om bijvoorbeeld de kasten. Ambachtelijke items zullen altijd een veel gladdere afwerking en superieure duurzaamheid hebben in vergelijking met de kant-en-klaar items.

Laat de keuken één worden met jouw woning

Een van de grootste voordelen van op maat ontworpen keukens is dat ze kunnen worden gebouwd om de lay-out en het ontwerp van je keuken aan te passen aan de exacte afmetingen die je nodig hebt. Dit betekent dat je niet gebonden bent aan kastmaten, waardoor je oneindig veel keukenontwerpopties hebt. 

Personaliseer je opbergruimte

In de keuken heeft niemand dezelfde opbergruimte nodig. Met een op maat ontworpen keuken kan je jouw kasten en opbergruimtes precies op de juiste plaats maken, specifieke apparatuur plaatsen en rommel wegwerken, zodat je elke ruimte in de keuken optimaal benut.

Liever diepere keukenkasten dan het standaard formaat of wil je graag een lager aanrecht? Met een keuken op maat kan dit perfect!

Pas je keukenstijl aan aan jouw smaak

Keukenkasten hebben een grote invloed op de algehele stijl van je keuken. Aangepaste keukenkastjes betekenen dat je helemaal je eigen stijl, materialen, afwerkingen en hardware kunt kiezen die bij je smaak passen. Door zelf de elementen te kiezen die het beste bij je stijl passen, haal je het meeste uit je kasten.

Zo hoef je niet vast te houden aan een keukenstijl zoals een Scandinavische keuken, industriële keuken… en kan je volledig je eigen draai geven aan je toekomstige keuken. 

Duurzaam en gemaakt om lang mee te gaan

Omdat de kasten met de hand worden gemaakt, gebruiken de meubelmakers hoogwaardige materialen uit de door jou gekozen selectie, waardoor het voor je gemakkelijker wordt om een keuken te maken die lang meegaat en waarde aan je huis toevoegt.

Om het meeste uit een op maat ontworpen keuken te halen, vraag dan advies aan de professionals in keukenontwerp, Adrem keukens, die je door alle opties kunnen loodsen. Adrem Keukens is gespecialiseerd in op maat ontworpen keukens en zijn in staat om de juiste producten voor jou selecteren uit een reeks van hoogwaardige materialen. Zo kiezen we samen jouw droomkeuken!

Benieuwd geworden? Contacteer ons vandaag nog of kom eens langs in een van onze showrooms.