Wat is er zo speciaal aan de 50ste verjaardag van Michiel van Adrem Keukens?

Hij kwam op 20 april 1971 drie weken te vroeg op de wereld, maar heeft die tijdswinst later telkens in zijn voordeel gebruikt. 
Michiel steenbeke

Eeklonaar Michiel Steenbeke ontpopte zich snel als haantje de voorste. In school, in de gemeenteraad van Eeklo, aan de universiteit in Leuven, waar hij Economische Wetenschappen studeerde en uiteindelijk in de zakenwereld. Hij koppelde sprankelende en originele ideeën overal aan zijn lef, charisma en ongebreideld zakeninstinct. De zotste stunts leverden hem niet allen bekendheid, maar ook veel sympathie op. Zo opende hij, typisch averechts, op Oudejaarsnacht 2010 om 2 uur de deuren van zijn eerste keukenzaak met champagne en vuurwerk.

Gat in de markt

Zijn netwerk van gelijkgestemden en klanten vaandeldragers breidde uit als een olievlek. Zijn aantal filialen evenzeer: na Eeklo ook in Wetteren, Deinze, Zelzate, Boortmeerbeek en Bornem. Volgend jaar volgen nog Brugge en St.Martens Latem. “Een gat in de markt dient voor Michiel alleen om er vooral snel in te springen”, typeert een goede vriend van hem. Toen Corona vorig jaar zijn 6 keukenfilialen tijdelijk sloot, begon hij uit het niets herbruikbare mondmaskers uit Bulgarije te importeren. Honderdduizenden maskers volgen in een paar weken tijd de deur uit naar bijna alle omliggende gemeentebesturen en hamsterende particulieren.

Abraham

Toen de lockdown iedereen parten blééf spelen en bekende beurzen als Bis en Batibouw één voor één geen doorgang konden vinden, starte Michiel snel een eigen pop-up showroom in zaal Sven te Eeklo en laatst nog in de Au-berge du Pêcheur in Latem. Telkens streng Corona-proof en volgens de regels.  Maar toch met succes, minstens de kosten terug en wat overschot. En nu vierde Michiel zijn vijftigste verjaardag en heeft hij, zoals de traditie het wil, ‘Abraham’ gezien. Voor velen een leuke voorbijgaande gebeurtenis, voor Michiel een uitdaging voor iets ludieks.

Winactie bij Adrem Keukens

Uw gewicht in champagne

Hij wou graag een prachtig feest geven voor vrienden en familie, maar Corona is terug de spelbreker. De reeds bestelde champagne voor het afgelast feest wil hij nu schenken aan een klant die voor eind april een keuken koopt bij Adrem. 50 jaar = 50% korting (tot eind april): 25% op de keukenkasten + 25% op de toestellen. Maar vooral: win je eigen gewicht in flessen champagne. Als je weet dat één fles ongeveer 1,6 kg weegt, reken dan maar uit. 75 kilo op de weegschaal = 47 flessen, 95 kg = 60 flessen.

Cheers!