Moderne keuken keukeneiland

Een composiet keukenblad voor een natuurlijke uitstraling

Dankzij de vele designmogelijkheden en voordelen past een composiet keukenblad in elke keuken. Heb jij het graag landelijk en charmant? Of is stoer, strak en modern helemaal jouw ding? Met een composiet werkblad zit je altijd goed. De keukenadviseurs van Adrem Keukens loodsen je met plezier door het aanbod van onder andere composiet, granieten, keramiek, dekton en laminaat werkbladen en lichten je de verschillende kenmerken toe. Samen slagen we erin een keuken samen te stellen die écht bij je past.

Wat is composiet precies?

Composiet is een industrieel vervaardigd product en is een samenstelling van meerdere producten. Zo worden kunststof en natuursteen samengeperst en gebonden door kunsthars. We onderscheiden drie soorten composiet:

  • Kwartscomposiet bestaat voor ongeveer 95% uit kwarts en 5% uit kunststof.
  • Marmercomposiet bestaat voor ongeveer 95% uit marmer en 5% uit kunststof.
  • Granietcomposiet bestaat voor ongeveer 95% uit graniet en 5% uit kunststof.

De verschillende afwerkingen van een composiet keukenblad

Een composiet werkblad kan op drie manieren bewerkt of gepolijst worden:

  1. Gepolijst of hoogglans composiet: hoe dichter de toplaag, des te meer je werkblad glanst. Deze afwerking heeft een sterk afgedichte toplaag en is dus goed bestand tegen vlekken, bacteriën of schadelijke stoffen.
  2. Gezoet of matglans composiet: hier ontstaat een matte afwerking doordat het keukenblad geschuurd wordt met een fijne schuurschijf. Dit resulteert in een iets robuustere uitstraling.
  3. Geborsteld of Satin composiet: deze oppervlakteafwerking ziet er ruw uit, met een lichte structuur, maar voelt glad aan en is makkelijk schoon te houden.
1286

Waarom kiezen voor een composiet keukenblad?

Er zijn tal van redenen om voor een composiet aanrechtblad te kiezen. Eerst en vooral haalt de enorme sterkte van composiet velen over de streep. Het is krasbestendig, stootvast en zal niet snel barsten. Dankzij de hoge hardheid en dichtheid (vergelijkbaar met graniet) krijgen bacteriën en schadelijke stoffen geen kans om in te dringen of te hechten, waardoor het een ideaal materiaal is voor in je keuken. De sterkte brengt ook met zich mee dat composiet niet rekt of krimpt. Een composiet keukenblad gaat met andere woorden een leven lang mee.

Een andere reden waarom vaak voor een composiet werkblad gekozen wordt, is de look. Hou je van de uitstraling van natuursteen, maar niet zozeer van de behoorlijke poreusheid en vlekgevoeligheid? Composiet is een prachtige ‘imitatie’ van natuursteen, is iets homogener van kleur en even zwaar, sterk en hard. Net zoals natuursteen is de tekening van composiet altijd uniek. Het materiaal is verkrijgbaar in diverse kleuren, waardoor het perfect kan aansluiten bij de stijl van je woning.

1292

Waarmee moet je rekening houden?

Composiet moet je met zorg behandelen. Met de juiste schoonmaakproducten is het best makkelijk te onderhouden. Gebruik warm water en vloeibare, milde schoonmaakmiddelen en vermijd producten als ammoniak of bleekmiddel om blijvende verkleuring te voorkomen.

Er is ook zoiets als de ‘thermoshock’, waarbij er barsten in je composiet keukenblad kunnen ontstaan door grote temperatuurverschillen. Gebruik dus steeds onderleggers als je je hete pannen neer wilt zetten.

See, touch, feel

Materialen voor werkbladen en keukenfronten moet je in het echt gezien hebben. We verwelkomen je dus graag in een van onze keukenwinkels om onze composiet werkbladen in levende lijve te zien en voelen. Neem zeker ook een kijkje naar onze gerealiseerde keukens voor meer inspiratie.