Medar De Reus van Adrem Keukens
Medar De Reus van Adrem Keukens
Medar De Reus van Adrem Keukens

Er was eens...

De Reus werd in 2000 gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Marco Boggio Sella voor het Gentse kunstproject Over the edges. Na afloop van dit project belandde de reus in de opslag van het Smak, waar het op een gegeven moment weg moest op vraag van de brandweer, de reus bleek in de weg te liggen van een branddeur. Het vond een tijdelijk onderkomen als tuinkabouter in een tuin van een bloemist in het Meetjesland, maar de plaatselijke dienst stedenbouw besloot dat het enorme ding een bouwovertreding vormde. Zaakvoerder Hervé Missiaen van heftruckbedrijf HM International kreeg vervolgens het beeld in het oog, kocht het aan en zette het in de voortuin van zijn bedrijf langs de E17. Tot hij in 2013 in brand gestoken werd, de vandalen werden nooit gevat. Missiaen liet hem toen opnieuw bouwen. Michiel Steenbeke, zaakvoerder van Adrem Keukens was al een tijdje op zoek naar een mascotte voor Adrem Keukens. Een vacature die je niet op 1, 2, 3 invult.

  Op zoek naar een naam

  We lanceerden een oproep aan alle mensen die Adrem Keukens een warm hart toedragen. Help ons met het bedenken van een goede naam voor onze mascotte. We ontvingen meer dan 3000 inzendingen met namen zoals Ollekebolleke, Ademo, Danny, enz. Iemand maakte zelfs een trip over de avonturen van onze reus. Na 3 uur vergaderen waren we er eindelijk uit, de naam van de reus zou ‘Médar’ worden, een anagram van ‘Adrem’.

  Medar De Reus van Adrem Keukens

  Onze mascotte gaat in bad

  Médar is momenteel aan het genieten van een bad, hij zal binnenkort een nieuwe sokkel krijgen en op 1 mei zal hij officieel ingehuldigd worden op het gemeenteplein van Eeklo. Hou deze pagina in het oog want Médar beloofde ons met 2 primeurs uit te pakken op 1 mei.

  Médar op de avondmarkt

  Het 50-jarig bestaan van de avondmarkt in Eeklo werd letterlijk en figuurlijk overschaduwd door onze grote vriend en hij zag dat het goed was. Zoals aangekondigd kwam de reus met 2 primeurs: in samenwerking met Confiserie Geldhof maakte hij een variant op de Gentse Neuzekes, namelijk de “Adremse Reuzekes”. Ze zullen in overvloed aanwezig zijn in onze showrooms en op onze events. Wanneer we ze verkopen dan schenken we de opbrengst aan een goed doel. De tweede primeur is de Adremse Reus, een L’argoante biertje met een Adremse-twist.

  Medar op Batibouw

  Batibouw

  Onze Medar was aanwezig op Batibouw 2022! Na zijn beursdeelname in hartje Brussel is Medar toe aan een welverdiende rustpauze. Wanneer zijn batterijen terug opgeladen zijn zal hij snel terug vertrekken op zijn nieuw avontuur.

  Medar op Batibouw
  Medar op Batibouw
  Medar op Batibouw
  Medar op Batibouw

  Le départ de Medar

  Waw, Medar heeft een ongelooflijke tijd beleefd tijden de Tour De France en zoals wij het noemen Le Départ De Medar! Hij heeft heel wat bezoekers tijdens zijn tour in La Douce France ontmoet. Van vaandeldragers tot spontane passanten die op de foto gingen. We blikken tevreden terug en kijken al uit naar het volgende avontuur!

  Adrem keukens-35
  311150243_1029718111055734_241511045948801882_n

  Medar was van de partij op de Bis Beurs van 2022!

  Wat was het toch een leuke uitstap voor Medar, want hij mocht met vele onder jullie selfies nemen.  De beurs is achter de rug en hij is momenteel aan het genieten van wat rust. Maar volg deze pagina zeker, want hij zal zich terug klaarmaken voor het volgende avontuur.

  Je kan Médar volgen via onze Facebook en Instagram pagina’s
  Voor samenwerkingen: medar@adremkeukens.be