Keukenapparatuur om van te smullen

Keukenapparatuur, we kunnen niet meer zonder. Maar van zodra je ‘geproefd’ hebt van de nieuwste keukensnufjes en innovaties, wíl je ook niet meer zonder. Keukenapparatuur wordt de laatste jaren voortdurend heruitgevonden om jouw leven makkelijker te maken en van jou een sterrenchef te maken. Ontdek de laatste nieuwigheden in de keukenwereld!

Ovens

Ovens nemen sowieso al heel wat werk uit je handen. Maar de laatste innovaties bieden je nu nog meer gebruiksgemak en maken echte smaakbommetjes van je gerechten. Zo is er de sous-vide technologie, ook gekend als vacuümgaren, waarbij verpakte etenswaren op een vrij lage en constante temperatuur verwarmd worden in de oven. Dankzij de verpakking blijft het natuurlijk aanwezige vocht behouden, wat voor verbazingwekkende smaken zorgt. Verder zijn er ook ovens met een camera die volledig te bedienen zijn via je smartphone of tablet. Terwijl jij je gasten vergezelt aan tafel kan je het kookproces in de gaten houden en de temperatuur en baktijd aanpassen.

Geen zin om daarna de oven uitgebreid schoon te maken? Gelukkig bestaan er tegenwoordig ovens met een zelfreinigende functie. Je kan kiezen tussen pyrolyse en een katalysator. Bij de pyrolyse wordt de oven extreem verwarmd (vaak tot een 500 graden Celcius) en zullen overgebleven restjes en vuil verbrand worden. Je veegt dan erna alleen nog de assen weg. Bij een katalysator werkt het proces iets anders: deze voorkomt namelijk dat de oven vuil wordt. Tijdens het koken worden geurstoffen en vetten al verwijderd, voor ze je oven kunnen vuilmaken.

Kookplaten

De nieuwe generatie kookplaten beschikt over sensoren die de temperatuur van het voedsel of water tot op de graad meten en wijzigen. Sous-vide koken kan dus ook op je kookplaat. Andere sensoren detecteren trillingen zodat de temperatuur van kokend water steeds rond het kookpunt blijft en niet overkookt. Verder zijn er nog technologieën die zelf de temperatuurstand van je kookplaat bepalen op basis van het gerecht en het gewenste resultaat en vervolgens steeds een gelijke warmte aanhouden. Dankzij kookplaten met displays behoud je de volledige controle over alle functies en de temperatuur van je kookplaat.

Vind je een afzuigkap storend? Dan is het zeker de moeite waard om te investeren in een kookplaat met ingebouwde afzuigkap. Zo krijg je een keuken die wat meer open is, maar maak je alsnog korte metten met geurtjes en condens in de keuken. Er bestaan verschillende soorten afzuigingen in kookplaten, vraag dus zeker ook onze adviseurs om advies.

Koelkasten

Koelkasten beschikken vandaag de dag over diverse koelzones. Fruit, groenten, vlees en vis hebben elk hun optimale plekje in de nieuwe frigo. Zo zijn er zones waarin je de vochtigheidsgraad kan regelen en is er een vak waar de temperatuur steeds rond 0°C schommelt.
Verder kan je je koelkast connecteren met je smartphone. Je ontvangt dan foto’s van de inhoud, boodschappenlijstjes, recepten of notities die je meteen vertellen wat je nog nodig hebt.

Als je vooral kijkt naar het onderhoud van de koelkast, is het belangrijk om te kijken naar ‘no frost’-koelkasten. Een van de jaarlijkse klusjes die we het liefst van al overslaan, is het defrosten van de koelkast en diepvries. De stekkers zijn moeilijk bereikbaar, je hebt een planning nodig om geen voedsel te laten bederven,… Bij een no-frost-koelkast hoef je je daar alvast geen zorgen meer over te maken. Dankzij een ingebouwde weerstand begint de koelkast zelf een dooiproces zodra er te veel ijsvorming is. Het water wordt vanzelf weer uit de koelkast weggevoerd. Ideaal en erg onderhoudsvriendelijk.

Vaatwassers

Mensen met rugproblemen kiezen steeds vaker voor een vaatwasser met liftsysteem. Keukenapparatuur wordt niet alleen voorzien van vernuftige functies. Fabrikanten zien er eveneens op toe dat ze naast gebruiksvriendelijk ook duurzaam en energie-efficiënt zijn. De nieuwste vaatwassers verbruiken zo zelfs minder water dan een handafwas. Ook over de indeling wordt nog beter nagedacht, zodat je er meer vaat in kwijt kan.

Als je liever grotere items in de vaatwasser stopt, raden we je aan om een vaatwasser te kiezen met besteklade. Zo is de hele onderste verdieping vrij om te gebruiken en hoef je geen rekening te houden met het bestekbakje.

Dampkappen

Dampkappen worden steeds ingenieuzer. Bepaalde modellen treden in werking van zodra je je kookplaat inschakelt en stemmen het afzuigvermogen af op het kookproces. Met het oog op een onberispelijk design worden ze in je werkblad of kookplaat geïntegreerd of vormen ze een ware eyecatcher boven je fornuis of kookplaat.

Keukenkranen

Ook keukenkranen springen mee op de multifunctionele (en duurzame) kar. Mengkranen, zelfsluitende kranen of elektrische kranen bezorgen je gefilterd, koud, bruisend en kokend water in een handomdraai.

Naast hun verschillende functies, zien keukenkranen er ook steeds beter uit. Een kraan hoeft zeker niet alleen nog maar functioneel te zijn, het zijn ook echte designpareltjes geworden en dienen als eyecatcher in je keuken. Een goudkleurige of messingkleurige keukenkraan om de look van je keuken helemaal af te maken? Kom in onze toonzalen zeker eens kijken hoe je jouw gloednieuwe kraan zal kunnen combineren of neem eens een kijkje bij onze realisaties.

Matzwart keukenapparatuur

Zwarte kleuren zijn al langere tijd ingeburgerd, voor zowel keukendeuren als werkbladen en in zowel moderne als landelijke keukens. Maar ook keukenapparatuur krijgt steeds vaker een zwart jasje. Inox en glanzend zwarte uitvoeringen komen al vaker voor, maar nu duiken ook meer matzwarte keukentoestellen op. Matzwarte materialen zijn van nature vlekvrij en zijn dus mooi én praktisch tegelijkertijd.

Benieuwd geworden hoe een zwarte keuken bij de rest van je interieur zal passen? In onze toonzalen laten we je graag zien hoe je zo’n zwarte keuken kan combineren met de rest van je interieur, zeker als je een open keuken kiest. Welke keukenapparaten het beste bij jou passen en bij je keuken, daar helpen we je ook graag mee verder.

Gerenommeerde keukenmerken

Voor de realisatie van onze keukens op maat kiezen we steeds voor het keukenapparatuur van gerenommeerde merken: