“Ah bon, jij bent de plaatser…?”

In het team van keukenplaatsers zit alvast één buiten beentje: Barbara Boone (37) uit Sint-Laureins is de enige vrouw die er deel van uitmaakt. Maar Barbara staat meer dan haar mannetje en buigt de verrassing bij de klanten snel om tot respect voor haar werk.

Het opmerkelijke is dat Barbara eigenlijk een opleiding van leerkracht heeft gevolgd en zelfs een korte tijd les heeft gegeven in het Buitengewoon Onderwijs in Gent.

“Maar ik had al snel door dat dit eigenlijk niets voor mij zou worden”, geeft Barbara toe. “Ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging en intussen ging ik bij me thuis aan de slag met de verbouwingen. Toen ik mijn trap aan- pakte, stelde ik vast dat ik wel graag met hout werkte. Ik besloot een opleiding te volgen bij de VDAB en nadien kreeg ik mijn eerste kans bij de firma Foré. Na anderhalf jaar kwam ik bij Adrem Keukens werken.”

“Mijn sollicitatie bij Michiel was voor mij wel verrassend”, geeft Barbara toe. “Ik had achterdocht verwacht en zoiets van ‘Ga jij dat wel kunnen?’, maar niets daarvan, hij was heel enthousiast en gaf me meteen vertrouwen. Dat voelde goed aan en ik heb me meteen kunnen bewijzen.” Voor de klanten is het wel even opkijken als Barbara voor de deur staat om een keuken te plaatsen. “Als er nog een collega bij is, zie je wel dat men opgelucht is”, lacht Barbara, “maar als ik alleen ergens aan de slag ga, ebt het oorspronkelijke voorbehoud snel weg. Eerst zeggen ze enigszins wantrouwig: ‘Ah bon, jij bent de plaatser…?’ Maar dan zien ze dat ik mijn vak ken en prima werk aflever. Dan krijg ik complimenten!”

“De sfeer bij Adrem Keukens is heel goed”, besluit Barbara. “Iedereen kan hier zichzelf zijn, het is hier aangenaam werken.”