Adrem Keukens haalt bekendste reus van België naar Eeklo.

 

Een gigantische stunt: anders kan je de aankoop van het 7,5 meter hoge en 3 ton zware beeld van de naakte cycloop door Adrem Keukens niet noemen. De reus, die al jaren langs de E17 in Waregem te kijk stond, verhuist deze maand naar Eeklo. Michiel Steenbeke van Adrem Keukens betaalde bijna 30.000 euro voor de cycloop (eenogige reus uit de Griekse Oudheid), maar dat bedrag zal in no- time terugverdiend zijn. Het leverde de Eeklose keukenleverancier alvast een pak (nationale) perspubliciteit op, wacht tot de reus effectief in de Adrem Keukens-plannen meedraait!

“30.000 euro is een pak geld”, geeft Michiel Steenbeke toe,“maar een groot deel daarvan gaat naar een goed doel, namelijk de zorgsector, en dat steun ik met plezier. Bovendien heb ik met de aankoop van die reus eigenlijk een goed gevoel. Ik ken het beeld al jaren, iedere keer als ik op vakantie naar Frankrijk of Spanje vertrek, passeer ik er met de wagen en houd ik er een plezierig, goed gevoel aan over. Dat beeld maakte me elke keer vrolijk, dat gevoel wil ik nu ook overbrengen aan onze Adrem Keukens-klanten.”

Medar De Reus van Adrem Keukens
Medar De Reus van Adrem Keukens

De aankoop van de reus is niet de eerste stunt waarmee Adrem Keukens uitpakt. In de loop van vorig jaar waren er de oranje strepen die over de bestelwagens van de firma werden getrokken, zoals in de goede oude tijd van de rijkswacht. Maar die actie was geen lang leven beschoren, al was de intentie ook toen heel nobel: onze bestelwagens zijn prioritaire voertuigen omdat onze klanten voor ons op de eerste plaats komen. Maar nu is er een nieuwe, letterlijk grotere stunt…

De eenogige reus werd meer dan 20 jaar geleden vervaardigd voor een kunstproject in het Gentse SMAK. Hervé Missiaen, een kunstliefhebber én eigenaar van een heftruckbedrijf langs de E17 kocht het 7,5 meter hoge beeld, dat nu in Eeklo komt. “Maar het is niet de bedoeling dat het op één plek blijft staan”, zegt Michiel. “We willen de reus als onze mascotte meenemen naar beurzen als Batibouw, of de BIS-beurs om de klanten duidelijk te maken dat we… reuzenkortingen aanbieden!”

“We waren eigenlijk al lang op zoek naar een soort mascotte”, vertelt Michiel. “En nu dook de kans op om de bekendste reus van het land te kopen. We zijn van plan om kleinere replica’s te maken om aan onze keukenklanten cadeau te doen! En er broeden nog ideeën, maar daar hoor je later wel meer van.”