Keukens worden steeds meer het centrale punt van de woning. Naast koken en eten, drink je er al gauw een kop koffie of thee, blijf je er hangen met vrienden of sla je er je laptop open om te werken. Leefkeukens zijn hot. Maar om het maximum uit die open sfeer te halen, denk je best goed na over de kleur van je keuken. Ga jij voor een compleet zwarte of witte keuken of iets ertussenin? Zorg ervoor dat de stijl van de aansluitende ruimte een mooi geheel vormt met je werkblad, keukendeuren, vloer, meubels en muren. Onze keukenadviseur vertelt je hoe je de kleur van je keuken kan bepalen.

2510

Moderne of landelijke keuken

Ga je voor een strakke, moderne keuken of heeft de gezellige, landelijke keuken je hart gestolen? De stijl van je keuken speelt een belangrijke rol bij de keuze van je keukenkleur. Bijna alle kleuren komen het best tot hun recht in een moderne keuken, denk maar aan grijsblauwe, mosgroene en mat zwarte keukenfronten. Landelijke keukens vragen meer om natuurlijke, aardse en neutrale kleuren, zoals beige of grijs met massief houten accenten. Lichtgrijze, beige of spierwitte keukens zijn dan weer must-have kleuren in de Scandinavische keuken.

Grote of kleine keuken

Is jouw keuken wat aan de kleinere kant? Om de ruimte groter te laten lijken, gebruik je best lichte kleuren. Een volledig witte keuken is dan interessant, maar ook beige, zand- of crèmekleurige tinten doen het goed. Andersom speelt de kleurkeuze ook een belangrijke rol bij grote keukens. De ruimte mag namelijk niet leeg en ongezellig aanvoelen en daar biedt de keuze van de juiste kleur de oplossing. Wat dacht je van een stoere, mat zwarte keuken? Dat maakt je keuken op slag luxueus en warm.

Lichtinval

Heb je veel natuurlijke lichtinval in je keuken? Met veel invallend licht kan je gerust voor donkere of felle kleuren gaan. Als je zelf voor voldoende licht moet zorgen, is het aangeraden om voor bijvoorbeeld beige, lichtgrijze of witte keukendeuren te kiezen zodat de ruimte niet somber aanvoelt. In de toonzalen van Adrem Keukens kan je diverse kleuren van keukenfronten komen bekijken met verschillende lichtinvallen. Onze kleurenexpert geeft je graag persoonlijk advies.

2564

Je keukenwerkblad en -vloer

Stem de kleuren van je keukenfronten ook af met de materialen van je werkblad en de vloer. Ga je voor een houten vloer of tegels? Wordt jouw werkblad er eentje in composiet, graniet, keramiek, Dekton, laminaat, blauwe hardsteen, volkern, inox of massief hout? Zorg ervoor dat alles samen een mooi geheel vormt.

Mix and match

Je hoeft je niet te beperken tot één kleur voor je keuken. Door meerdere kleuren te combineren, creëer je een bepaald evenwicht in het keukenontwerp. We raden je in dat geval aan om voor maximaal drie kleuren te gaan. De basiskleur bepaalt de algemene eerste indruk. Een tweede, complementaire kleur creëert evenwicht en een derde, contrasterende kleur kan toegevoegd worden als accentkleur. Zo wordt bijvoorbeeld vaak gekozen voor witte keukendeuren, een donker en houten keukenwerkblad en een accentmuur in een felle of donkere kleur.

Welke kleur past bij mijn keuken?

Er zijn veel verschillende manieren om kleuren te combineren in je interieur: je kan complementaire kleuren uitkiezen en meer kiezen voor een toon-op-toon palette of net gaan voor meer accenten en contrasterende kleuren. Onze adviseurs helpen jou graag verder met kleuradvies om af te stemmen wat de beste kleurkeuze zal zijn voor jouw droomkeuken.

Evergreen kleuren voor je keuken

Er zijn enkele kleuren die het altijd goed doen in een keuken: van keukenkastjes tot de muren in je keuken, een kleine kleurinfusie kan je keuken in een handomdraai veranderen! De laatste decennia zijn er enkele kleuren die altijd terugkomen zoals wit, beige, houtkleur en donkere kleuren zoals een zwarte keuken of donkerblauw.

 • witte keukens
 • beige keukens
 • houten keukens
 • zwarte keukens
 • donkerblauwe keukens

Witte keukens

Al jarenlang een grote keukentrend: witte keukens. Niet alleen door de opkomst van Scandinavische keukens, ook omdat minimalisme dankzij Marie Kondo een grote heropleving kreeg. Een witte keuken kan je perfect in verschillende woonstijlen integreren.

Een witte keuken kan je mooi combineren met hippe gouden en bronskleurige kranen en grepen, samen met gekleurde tegels en een mooi werkblad.

Zwarte keukens

Een zwarte keuken? Dat is ook alweer enkele seizoenen een grote keukentrend! Zwarte keukens worden vaak gecombineerd met verschillende woonstijlen zoals de moderne stijl, Scandinavische stijl en zelfs de jaren ‘50-stijl die nu weer hip is. Zwarte keukens worden prachtig gecombineerd met gouden of bronskleurige accenten.

van-zwarte-tot-witte-keukens

Keukentrends en modekleuren

Hoewel de Pantonekleur een knalgele kleur is, zien we deze kleur niet terug in de keukenkleuren van dit jaar. Wat je wel kan doen, is de nieuwe kleur met leuke keukenaccessoires in de ruimte halen: zo kan je bijvoorbeeld een witte Scandinavische keuken ook een kleine kleurinjectie geven!

Een andere modekleur is grijs: ideaal om een witte kleur net dat beetje contrast extra mee te geven of om ervoor te zorgen dat al het witte wat doorbroken wordt.

Gekleurde keukeneilanden

WIl je graag een beetje meer kleur in je keuken, maar niet té veel? Je kan ook een kookeiland met andere kleuren laten installeren. Zo heb je toch een opvallend kleuraccent in je keuken en kan je er echt een leefkeuken van maken.

Voorbeelden van kleurencombinaties

Kan je wel wat inspiratie gebruiken om kleuren te combineren in je gloednieuwe keuken? We hebben wat voorbeelden van kleurenpaletten in de keuken verzameld:

 • goud en wit
 • zwart en wit
 • goud en zwart
 • donkerblauw en goud
 • brons en wit
 • zwart en brons
 • wit en donkerblauw
 • grijs en wit
 • zwart en grijs
 • wit en turquoise
 • zwart en turquoise
 • wit en beige
 • wit en houtkleur
 • zwart en antraciet
van-zwart-tot-witte-keukens

Laat je inspireren

Het kleurenpalet van je nieuwe keuken bepalen, is geen eitje. Twijfel je tussen een zwarte, groene, grijze of witte keuken? Of vraag je je af hoe die ene kleur er in een échte keuken uitziet? Daar zijn wij voor! Kom langs bij Adrem Keukens om verschillende, verrassende kleurencombinaties te ontdekken in onze toonzalen. Onze keukenadviseurs staan steeds voor je klaar met persoonlijk advies.