“Ooit had ik in Aleppo een meubelfabriek”

Sinds april 2019 is George Kaspar als plaatser aan de slag bij Adrem Keukens. Een beslissing waar hij nog geen seconde spijt van heeft. “Mijn werk bij Adrem is heel afwisselend. Om de twee dagen plaats ik im- mers een splinternieuwe keuken en telkens opnieuw is dat een kleine uitdaging”, vertelt George enthousi- ast. Maar het leven was niet altijd rozengeur en maneschijn voor George Kaspar, vernemen we.

Vijf jaar geleden moest hij immers noodgedwongen het Syrische Aleppo verlaten. Samen met zijn gezin ging hij op de vlucht voor de vreselijke oorlog die er nu al jaren aan een stuk woedt. Met zijn vrouw Nadine Khawam (41) en zonen Karam (19) en Majad (15) bouwde hij in Eeklo een nieuw leven op. In zijn thuisland Syrië runde George Kaspar als baas een meubelfabriek met 43 medewerk- ers, die helaas volledig plat werd gebombardeerd.

 

Het bedrijf met atelier in Aleppo en showroom in Damascus werd opgericht door zijn grootvader. George was dus de derde generatie. “Ik ben heel dankbaar dat ik met mijn ervaring als meubelmaker bij Adrem aan de slag kon”, vertelt George, die bij de Eeklose keukenspecialist echt geniet van de afwisseling in zijn job. “Als plaatser van keukens kom ik op heel wat verschillende plaatsen en dat zorgt dagelijks voor heel wat variatie. Om de twee dagen plaatsen we een nieuwe keuken en telkens opnieuw is dat een klein avontuur. Dat ik bovendien ook op beurzen in gans België regelmatig een stand met keukens mag opbouwen vind ik heel aangenaam. Dankzij het sociale aspect wordt ondertussen zo mijn Nederlands steeds beter.

De goede sfeer bij Adrem kan je echt vergelijken met die van een familie. Zaakvoerder Michiel Steenbeke is niet onze baas, maar onze vriend. We zien hem graag. En hij ons. Als plaatser krijg je hier heel veel vrijheid, wordt je geapprecieerd en mag je bijvoorbeeld zelf je gereedschap aankopen. We krijgen veel inspraak en er wordt naar ons geluisterd. Dat alles maakt dat ik me bij Adrem Keukens steeds beter voel.”

Omdat ze bij Adrem Keukens een no-nonsense aan- pak hanteren, moet je als medewerker wel van vele markten thuis zijn.

George: “Zo’n bedrijfsfilosofie is me werkelijk op het lijf geschreven. Als medewerker is dat volgens mij de meest efficiënte manier om op korte tijd veel op te steken. Persoonlijk leerde ik zo heel wat bij op vlak van elektriciteit, loodgieterij en ventilatie. Want bij Adrem wordt verondersteld dat je als keukenplaatser in zowat alle omstandigheden je plan kan trekken. En zo’n verantwoordelijkheid ligt me wel.”

Blijkbaar is baas Michiel zeer tevreden met het puike werk van George. Op korte tijd mocht hij dan ook doorgroeien tot ‘verantwoordelijke opleidingen’. “Aan vooral nieuwe collega-plaatsers de knepen van het vak leren, dat is iets wat me écht ligt.” De oogjes van George glinsteren als hij dat zegt.