Happy kids

Samen vertoeven in je keuken met eiland

Dé plek waar je kan koken, kletsen en tot rust komen? Juist, de keuken met eiland! Mits een beetje denkwerk kan een keukeneiland in bijna elke keuken geïntegreerd worden. Van ruim en hypermodern tot compact en landelijk. De adviseur van Adrem Keukens bekijkt aandachtig de beschikbare ruimte en ontwerpt samen met jou een keuken met eiland op jouw maat.

Waarop moet je letten bij een keuken met eiland?

De keuken is niet langer de plek waar we ‘gewoon ons potje koken’. Het concept leefkeuken is volledig ingeburgerd en we blijven er steeds liever (en langer) hangen. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de inrichting van dit centrale punt in je woning.

De functie van je keukeneiland

Waarvoor zal je keukeneiland dienen? Wil je eraan koken, dan kan er een kookplaat in je kookeiland geïntegreerd worden. Creëer in dit geval ook voldoende opbergruimte nabij je kookplaat voor je potten en pannen.

Als je er enkel een waszone van wilt maken, dan combineer je best een spoelbak en vaatwasser in je ‘spoeleiland’. Bij een schiereiland worden koken en spoelen vaak gecombineerd. Wordt het ook meteen de plek om iets te eten of drinken? Dan denk je best ook na over hoeveel mensen je er wilt plaatsen en hou je de nodige beenruimte in acht.

De functie van je keukeneiland is belangrijk voor onze adviseurs bij het bepalen en plaatsen van aansluitingen voor bijvoorbeeld elektriciteit of leidingen.

De afmetingen

Een keukeneiland dat slim geïntegreerd wordt en perfect in verhouding is met de rest van je keuken, creëert een open ruimte. Belangrijk is om toch een ruimte van minstens 90 cm te voorzien rondom je eiland. Op die manier behoud je een goede workflow, kan je met meerdere personen tegelijkertijd door je keuken bewegen en kan je je toestellen eenvoudig bedienen. Maak een afspraak met onze adviseurs voor een ontwerp op jouw maat dat aan al je verwachtingen voldoet.

Afzuigsystemen

In een moderne keuken met eiland hoort geen lompe afzuigkap thuis. Vandaag de dag bestaan er tal van innovatieve afzuigsystemen die amper zichtbaar zijn of juist een mooie blikvanger vormen in je keuken:

 • Afzuigsystemen in werkblad en kookplaat integreren we subtiel in je werkblad voor een sober resultaat.
 • Eilanddampkappen hangen boven je keukeneiland en krijgen een mooi design.
 • Plafonddampkappen verwerken we in je plafond en zijn nauwelijks zichtbaar.
 • Wanddampkappen monteren we aan de wand.
 • Integreerbare dampkappen integreren we discreet in hangkasten.

Ovens en magnetrons

Ovens en magnetrons worden niet in je kookeiland verwerkt. Die plaatsen we in kolomkasten, zodat je toestellen zich op armhoogte bevinden.

De koelkast

Ook voor je koelkast raden we je aan om die in een hoge kastenwand te verwerken. Zo beschik je over een groot koel- en vriesvak waarin je al je voedingswaren kan bewaren.

Heb je hulp nodig bij de keuze van de juiste keukentoestellen? De adviseurs van Adrem Keukens zijn op de hoogte van alle nieuwigheden en helpen je wegwijs in het grote aanbod. Samen vinden we net díe toestellen die jij handig vindt om te gebruiken en die van jou een topchef maken.

Houten keuken
Houten keuken
Houten keuken

Maak van je keuken met eiland een ware blikvanger

Ook voor een keuken met eiland zijn de mogelijkheden op vlak van design eindeloos. Vaak zorgt het keukeneiland voor een verbinding tussen kook- en leefruimte. De materialen van je keukenwerkblad, keukenfronten, spoelbak, kraan en meubelbeslag dienen dus in lijn te zijn met de rest van de ruimte. Onze adviseurs vertellen je meer over de voordelen van composiet, granieten, keramiek, dekton en laminaat werkbladen en zorgen voor een stijlvolle combinatie met het kastwerk. Zo heb je de keuze uit de volgende materialen voor je keukenfronten:

 • laminaat
 • kunststof
 • melamine
 • glas
 • hoogglanslak
 • matte lak
 • poederlak
 • fineerhout
 • massief hout

Advies en inspiratie

Elke keuken die we bij Adrem Keukens realiseren, is uniek. Je kan dus wel stellen dat er oneindig veel mogelijkheden zijn op vlak van opstelling, toestellen en materialen. Zie je door het bos de bomen niet meer? Dat begrijpen we. Neem gerust een kijkje naar onze realisaties en kom langs in een van onze keukenwinkels waar onze adviseurs je begeleiden van A tot Z.